RDW kentekencheck voor een Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een populaire auto. De auto is stoer, praktisch, zuinig én rijdt zeer comfortabel. De Golf staat daarom ook veel te koop aangeboden als occasion op diverse autoverkoopwebsites. Als jij op zoek bent naar een leuke Volkswagen Golf, hoef je daarom hoogstwaarschijnlijk ook niet lang te zoeken; er staan genoeg mooie exemplaren te koop! Toch is het lastig om geen miskoop te begaan, hoe goed de Volkswagen Golf ook is. De auto is immers zo geliefd, dat verkopers geneigd zijn om meer voor de auto te vragen dan hij in werkelijkheid waard is. Het is daarom altijd verstandig om informatie over de auto te achterhalen, voordat je overgaat tot het aanschaffen van een auto. Dit kan door middel van een RDW kenteken check. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Lees dan gauw verder voor meer informatie.

Een RDW kentekencheck uitvoeren

Een RDW kentekencheck is een eenvoudig middel om voertuiggegevens online op te vragen, zodat je informatie hebt over een auto die je eventueel zou willen kopen. Het RDW is de Rijksdienst voor het Wegverkeer en deze organisatie houdt alles bij over voertuigen die in Nederland geregistreerd staan. Op het moment dat jij een auto op het oog hebt, kan je het kenteken van die auto invoeren bij de online kentekencheck, waarna je deze voertuiggegevens tot je beschikking krijgt. Het opvragen van de RDW kentekengegevens is dus helemaal niet moeilijk. Ook de eigenaarhistorie auto is op te vragen via het kenteken.

Het autoverleden van de auto checken

Als je de RDW voertuiggegevens online hebt opgevraagd met behulp van een RDW check, krijg je informatie te zien. Je krijgt onder andere te zien hoeveel kilometers een auto gereden heeft. Dit is handig, omdat je dit naast de tellerstand kunt leggen die de eigenaar aan jou heeft doorgegeven. Op deze manier controleer je snel of de eigenaar de waarheid heeft gesproken over de tellerstand. De kilometerstand werd vroeger altijd gecontroleerd door middel van een NAP check, maar dit wordt nu dus gecontroleerd via een RDW voertuigcheck of een RDW kentekencheck. Tevens krijg je te zien hoeveel schade een auto heeft gereden als je besluit om de RDW voertuiggegevens te raadplegen. Ook dit is erg handig, want sommige vormen van schade komen niet direct naar voren tijdens een proefrit, maar gaan jou wel erg veel geld kosten als je de auto aanschaft. Ook krijg je inzicht in het aantal eigenaren dat een auto gehad heeft én krijg je de dagwaarde van de auto te zien. Je kunt, op basis van deze informatie, goed bepalen of een verkoper betrouwbaar is en of het verstandig is om de auto in kwestie wel of niet aan te schaffen. Doe nu de RDW kenteken check gratis!

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave