Milieusticker Voor Een Volkswagen

De Volkswagen komt oorspronkelijk uit Duitsland en is een automerk van overkoepelende organisatie Volkswagen AG. In de top 5 van meest verkocht auto’s ooit staan maar liefst 2 modellen van Volkswagen, een Volkswagen keven en de Volkswagen Golf. In 1940 rolde onder opdracht van Adolf Hitler de eerste Volkswagen van de band en hiermee ook de eerste kever. Pas veel later in 1972 werd de eerste Golf geproduceerd. In de loop van de tijd zijn hier nog vele modellen bij gekomen allemaal met een bezine en dieselmotor. Pas sinds kort is Volkswagen ook bezig met elektrische modellen.

Afhankelijk van het model en leeftijd van de Volkswagen wordt een milieusticker bepaald. Zo zijn er in Duitsland drie soorten stickers een rode, een gele en een groene. Alleen als de auto een sticker heeft mag deze de milieuzone betreden. Deze milieuzones zijn vaak in centra van steden. Het is daarom belangrijk als u het centrum van een Duitse stad wilt bezoeken dat u controleert of een sticker nodig heeft en zo ja welke. Met een groene sticker mag u altijd een milieuzone in. Een gele sticker is alleen nog geldig in de stad Neu-Ulm en een rode geeft geen toegang meert tot milieuzones.

Dit zijn de milieuzones in Duitsland.

Voor een Volkswagen betekend dat het volgende. Bij een personenauto zoals een Volkswagen Golf gelden de volgende regels. Heeft de golf een dieselmotor met een EURO 4 of hoger en later ingeschreven dan 1 januari 2006 dan heeft deze personen auto recht op een groene sticker. Is de datum van eerste inschrijving eerder met een EURO 3 motor dan kan deze auto nog een gele sticker krijgen. 

Bij een benzine motor gelden er andere regels. Hier kunnen motoren met een elke EURO norm een groene milieusticker krijgen mist de auto is ingeschreven later dan 1 januari 1993.

Bij camperbussen zijn er andere regels omdat deze zwaarder zijn dan personenvoertuigen. Zo gelden er voor volkswagen bussen de volgende regels omtrent milieustickers. De geldigheid van een EURO norm is voor camperbussen korter. Bij personenvoertuigen geldt er 4 jaar voor een eerste inschrijving van EURO norm 4 van 1 janauari 2006 tot en met 31 december 2010. Voor camperbussen zoals een VW bus geldt hier dan maar 3 jaar, niet tot 31 december 2010 maar tot 30 september 2009.

Mocht u Volkswagen personenauto of Volkswagen bus niet op diesel of benzine rijden maar op gas, elektriciteit of waterstof. In dit geval maakt het gewicht niet uit en krijgt het voertuig altijd een groene sticker.