Behoort de MK1 tot de oldtimers?

Volkswagen is tegenwoordig één van de meest bekende automerken ter wereld. Dit automerk staat bekend om haar degelijke, kwalitatief sterke auto’s met een fraai en stoer uiterlijk. Maar wat is de geschiedenis van Volkswagen? Wat was de eerste Volkswagen? En hoe is Volkswagen zo ver gekomen dat het nu tot de top van de automerken behoort? Je leest het hieronder!

De oprichter van Volkswagen

De Volkswagen historie, Ben Pon heeft Volkswagen in Duitsland opgericht. Hij deed dit in opdracht van Adolf Hitler, die toentertijd op zoek was naar een automerk dat geschikt was voor het Duitse volk. Hoewel de betrokkenheid van Hitler lange tijd voor een bittere nasmaak heeft gezorgd, heeft Volkswagen zich toch bewezen als goed automerk. De oprichter van Volkswagen, Ben Pon, had veel visie en was ontzettend enthousiast over het Volkswagen concept. Dit wist hij over te brengen op anderen, waardoor het automerk al snel populair werd. Eén van de oudste Volkswagen modellen is de Volkswagen Kever uit 1938: een auto die inmiddels helemaal geüpgraded is naar een nieuw en vlot model, maar ook een auto die toen al heel populair was voor die tijd. Ook de MK1 was een automerk dat al vroeg op de automarkt verscheen. Hiermee is deze auto inmiddels een populaire oldtimers voor de echte Volkswagen-liefhebbers. Volkswagen is een relatief oud automerk, maar heeft daardoor ook in al die jaren de tijd gehad om zich te ontwikkelen tot het automerk dat het nu is. Inmiddels produceert Volkswagen zo’n 10 miljoen voertuigen per jaar.

Of het een oldtimer is hangt ook af van de definitie:  Wat is een oldtimer?

Merken onder Volkswagen

Inmiddels is Volkswagen uitgegroeid tot één van de grootste autoproducenten ter wereld en heeft Volkswagen heel wat automerken onder zich, waaronder de automerken Seat, Audi en Skoda. Ook deze automerken zijn populair en doen het goed op de automarkt.