Autoschadecheck

Heb jij een leuke tweedehands auto op het oog die je graag zou willen aanschaffen? Dat is leuk! Toch willen we je erop attenderen dat het, voordat je een occasion aanschaft, altijd verstandig is om het schadeverleden van een auto te achterhalen. Helaas is er veel sprake van fraude op de tweedehands automarkt en om te voorkomen dat jij hier het slachtoffer van wordt, is het belangrijk om altijd te controleren wat voor auto je eigenlijk op het oog hebt en hoeveel schade die auto in het verleden gereden heeft. Schade kan je niet altijd met het blote oog herkennen en er zijn zelfs vormen van schade die niet naar voren hoeven te komen tijdens een proefrit, terwijl je ze wel gaat opmerken als je de auto aanschaft en je vaker in de auto gaat rijden. Wil je weten hoe je eenvoudig het schadeverleden van een auto kunt achterhalen? Lees dan gauw verder!

De RDW voertuiggegevens opvragen

Als je het schadeverleden van een auto wil achterhalen, is het slim om de RDW voertuiggegevens van de auto in kwestie op te vragen. Je kunt dit heel simpel doen door een RDW kentekencheck uit te voeren. Dit kan op de website van het RDW, waar je, door het kenteken van de auto in kwestie in te voeren, inzicht kunt krijgen in de voertuiggegevens van een specifiek voertuig. Je krijgt te zien hoeveel schade de auto gereden heeft, waardoor jij meteen weet in wat voor staat de auto daadwerkelijk is. Zo voorkom je met een zogenoemde autoschadecheck dat je een auto koopt met een enorm schadeverleden.

 

Welke informatie vraag ik nog meer op met een kentekencheck?

Een kentekencheck is niet alleen handig om het autoverleden van een auto te checken, maar het is ook handig om de tellerstand van de auto te controleren en de dagwaarde van de auto te achterhalen. Al deze zaken hebben invloed op de prijs die een eigenaar voor de auto mag vragen en op basis van deze gegevens is het voor jou makkelijk om te bepalen of de verkoopprijs van de auto een eerlijke prijs is.